Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Lapidem. System Doświadczenia. Początki #1

SivleR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Filmik taki jaki, następne filmiki postaramy się lepiej skręcić. Ktoś kto może zrobić intro zapraszam na pw.

Serwer się rozkręca. To dopiero początki. Pracujemy pełną parą.

Forum jest podane w opisie filmu. Zapraszamy do użytkowania

:)

Jest to zupełna nowość. Zapraszamy do oglądania

:)

@ Skrócenie Filmu.

Nie ma normalnego doświadczenia, jest ilość zabitych potworów

:) Są na to bariery odpowiadające naszemu poziomowi :)

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł :) Ale czy nie będzie żadnych bugów związanym z tym ? :D

Bugów jak narazie z tym nie ma, ale ew. będą poprawki :P

derin.png

Opublikowano

nie wiem czy film jest z podkladem glosowym i czy jakieś informacje są w nim zawarte, bo nie mam głośników, więc zapytam...

W końcu jest tak, że macie do zabicia daną ilość potworów, jak to jest? Potwór zalicza się wtedy, gdy ma wyższy lv niż nasz, czy możemy mieć 99 a on 1 i też zalicza? Bo ''liczba potworów'' to odnosi się do wszystkich mnie się zdaje.

astiumsign.png

Opublikowano

nie wiem czy film jest z podkladem glosowym i czy jakieś informacje są w nim zawarte, bo nie mam głośników, więc zapytam...

W końcu jest tak, że macie do zabicia daną ilość potworów, jak to jest? Potwór zalicza się wtedy, gdy ma wyższy lv niż nasz, czy możemy mieć 99 a on 1 i też zalicza? Bo ''liczba potworów'' to odnosi się do wszystkich mnie się zdaje.

Na każdy lv jest dana ilość potworów do zabicia, ale potwór się nie zalicza jeżeli ma o 10 lv mniejszy poziom.

derin.png

Opublikowano

Moim zdaniem niepotrzebne ;) może i nowość, ale tak naprawdę niczego to nam nie daje,bo exp itak polega głównie na tym samym, czyli biciu potworów z podobnym levelem do naszego, a nawet wyklucza sens kokszenia postaci, żeby iść na wyższe levelem moby, bo itak nie wbijemy na nich szybciej levela.

Przykład mamy level 45, normalnie najlepszy exp jest na BO, koksy mogą iść do v2 i mają jeszcze lepszy exp, po wprowadzeniu waszego pomysłu najszybciej pewnie biłoby się level w dt, bo moby są słabsze od BO, tym bardziej o tych w v2 i jest ich dużo więcej.

Więc jedyne co moim zdaniem to zmienia, to to że zmienią się expowiska i nie będzie sensu niektórych mobow bić:)

Moim zdaniem szkoda Waszej pracy, postawiłbym raczej na dopracowanie i stworzeniu ciekawego dropu, systemu ulepszeń itp. bo tego teraz brakuję, bo wszystko jest na jedno kopyto.

+

Pewnie będzie wiązało się z tym kilka bogow, które zazwyczaj wychodzą na oficjalnej odsłonie i niszczą server

btw. like za nutę :)

beztytuuacf.png

Opublikowano

@UP Na system ulepszeń czekajcie, to będzie coś :)

nie miałem na myśli tysiąca pińciuset broni zbroi i kolczyków z paintów fotoszopów itd. broń boże, tylko o jakimś ciekawszym rozwiązaniu na zdobywanie ulepszaczy, wymagań na ulepszenie itp. , bo teraz albo wszystko jest na jedno kopyto, albo jest dodane kupe niepotrzebnych pierdołów pobugowany i wyglądających jak naprawdę nie wiadomo co..

Pomysł jak pisałem sam w sobie ciekawy i nowy, tylko nie widzę sensu pracy nad nim, bo nigdy nie będzie lepszy od standardowego i zapewne będzie krył jakieś bugi dla tzw. "sprytnych" którzy będą potrafili to wykorzystać i jak wyżej pisałem.

beztytuuacf.png

Opublikowano

nie miałem na myśli tysiąca pińciuset broni zbroi i kolczyków z paintów fotoszopów itd. broń boże, tylko o jakimś ciekawszym rozwiązaniu na zdobywanie ulepszaczy, wymagań na ulepszenie itp. , bo teraz albo wszystko jest na jedno kopyto, albo jest dodane kupe niepotrzebnych pierdołów pobugowany i wyglądających jak naprawdę nie wiadomo co..

Pomysł jak pisałem sam w sobie ciekawy i nowy, tylko nie widzę sensu pracy nad nim, bo nigdy nie będzie lepszy od standardowego i zapewne będzie krył jakieś bugi dla tzw. "sprytnych" którzy będą potrafili to wykorzystać i jak wyżej pisałem.

A ja o takim systemie ulepszeń mówiłem :) U nas to będzie kolejna nowość.

eschra.jpg

Zapraszam!

Opublikowano

Zalicza każdego moba? jak na 99 będę bił psy to będzie zaliczać normalnie? :P

odp.

Na każdy lv jest dana ilość potworów do zabicia, ale potwór się nie zalicza jeżeli ma o 10 lv mniejszy poziom.

Poza tym chyba to byłoby trochę głupie nieprawdaż ...

beztytuuacf.png

Opublikowano

Zalicza każdego moba? jak na 99 będę bił psy to będzie zaliczać normalnie? :P

Tak jak napisałem parę postów wyżej :

"Na każdy lv jest dana ilość potworów do zabicia, ale potwór się nie zalicza jeżeli ma o 10 lv mniejszy poziom od naszego."

derin.png

Opublikowano

Fajny pomysł ale poprawcie mnie jeśli nie zrozumiałem. No bo ogólnie ja już na 40-50lvlu idę do v2 więc do v2 nie będzie się opłacało się w sumie.. pójde do dt (gdzie jest setki diabłów i mają niski poziom) i wbije szybciej niż w v2 bo mniej hp. Poprawcie bo może coś z tym zrobiliście bo chętnie bym zagrał.

photo261314.png

Opublikowano

Hmm to czyli na waszym serwerze nie będziecie dawać rat expa? np 100% to za 1 moba dostaniemy 2 punkty?

Opublikowano

Hmm to czyli na waszym serwerze nie będziecie dawać rat expa? np 100% to za 1 moba dostaniemy 2 punkty?

Albo zrobić jakąś książkę, co mniejsza wymaganą ilość potworow :P

astiumsign.png

Opublikowano

Coś się pomyśli z *ułatwiaczami*, na razie sam system dostosowaliśmy :) Jak są jakieś pytania odnośnie serwera, zapraszamy do nas na forum :)

eschra.jpg

Zapraszam!

Opublikowano

lol dali poprostu kazdemu mobowi 1 exp zmienili tabele expa i ot cała filozofia

Nie do końca..

Dziś prawdopodobnie dodam kontynuacje systemu expa, tak więc może troszeczkę bardziej was to zaciekawi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...